Kuru Dönem Yemi

Kuru Dönem Yemi

TANIM

%15 ham protein, 2500 kcal metabolik enerji içerir. Süt sığırlarının kuru dönemlerinde, yetiştiricilerin kullanımına sunulan ve sağlıklı bir doğuma yardımcı olan, hayvanları sağım dönemine hazırlayan bir üründür.

ÖZELLİKLERİ

Enerji, protein, vitamin ve minerallerce dengelenmiştir. Toz, granül ve pelet formlarda üretilmektedir. İneklere sadece kuru dönemde yedirilmelidir.

FAYDALARI

Sağlıklı buzağı doğumunu sağlamak için vitamin ve minerallerce dengelenmiştir. Başta süt humması olmak üzere beslenmeye bağlı metabolik hastalıkları önler. Gebe inekleri yaklaşan sağım dönemine hazırlar. Hayvanlarda süt humması oluşumunu engellemek için mineral maddelerce dengelenmiştir.

KULLANIM ÖZELLİKLERİ

Akyem Kuru Dönem Yemi, süt sığırlarında sonlanmakta olan sağım dönemini takiben yaklaşan sağım dönemine hayvanı hazırlamak maksadıyla 60 günlük kuru dönem içerisinde kullanılmaktadır.

Akyem Kuru Dönem Yemi, yaklaşan sağım döneminin yüksek verimde seyretmesi ve hayvanın sağlıklı bir şekilde süt vermesi açısından son derece önemlidir. Bu yüzden kuru dönemde hayvanın ihtiyaçları da farklılık göstermektedir. Bu dönemde özellikle yüksek enerji içerikli mısır silajı ve ek tahıl kırmaları hayvana sağlık açısından yedirilmemelidir. Özellikle fazla enerji takviyesi yarar yerine, yaklaşan sağım döneminde hayvan sağlığını tehdit etmesi açısından ve süt veriminin de istenilen düzeyde olmasını engellemesi açısından zararlıdır.

line
footer
İçerik Akşehir Grup | ZTA